Bovag – Garantieregeling

Steeds meer cursisten kopen bij rijscholen een lespakket, waarmee zij vooruit betalen voor een serie rijlessen. Maar in het verleden zijn er wel eens rijscholen failliet gegaan voordat die lessen gegeven zijn. Dan blijft de cursist gedupeerd achter. Het geld is weg, en de rijlessen worden nooit meer geleverd.

Met de BOVAG Garantieregeling Rijscholen is dat voortaan verleden tijd. Want cursisten die op of na 1 juli 2008 een lespakket hebben gekocht bij een BOVAG-rijschool die failliet gaat, krijgen bij een andere BOVAG-rijschool alsnog de betaalde lessen. Het mooie is ook nog eens een keer dat de klant geen kosten betaalt voor het garantiefonds.

HOE WERKT HET?

Voor u als cursist zijn er enkele voorwaarden verbonden aan de BOVAG Garantieregeling. Bij het aangaan van de lesovereenkomst moet u van de rijschool de volgende drie documenten krijgen:
  • Het BOVAG Garantiecertificaat. Dit is een A4-tje met de voorwaarden van de Garantieregeling.
  • Een ingevulde BOVAG-lesovereenkomst.
  • Een ingevulde (BOVAG) leskaart. Op deze leskaart staat op welke datum het lespakket is gestart, hoeveel lessen reeds zijn gegeven en wat de aard is van het rijlespakket (aantal lessen, al dan niet inclusief examen, etc..).
Zonder deze drie documenten hebt u bij een eventueel faillissement geen verhaalsrecht en kan de BOVAG Garantieregeling Rijscholen niet worden toegepast. Rijschool Fijten zorgt ervoor dat de u genoemde drie documenten in uw bezit heeft.
Op zoek naar een geschikte rijschool? Neem vrijblijvend contact op! Contact opnemen